Liuttu haluaa olla palauttamassa taksialan mainetta yhdessä muiden Pirkanmaan alueen taksitoimijoiden kanssa: ”On kaikkien etu, että kuluttajien luottamus takseihin saadaan palautettua”

Vuonna 2018 toteutunut, sekavaksi koettu taksiuudistus on horjuttanut kuluttajien luottamusta takseja kohtaan. Nyt Pirkanmaalla toimiva Liuttu haluaa yhdessä muiden alueen taksiyrittäjien kanssa olla mukana palauttamassa alan luottamusta. Yhtiö on liittynyt osaksi 02 Taksi -palvelua, joka tekee taksien saamisesta helpompaa myös Tampereen ulkopuolella.

Kesästä 2018 voimassa ollut taksiuudistus on hämmentänyt taksiasiakkaita ja -yhtiöitä. Taksiuudistukseen liittyvä keskustelu on välillä ollut liiankin negatiivista puheineen villeistä takseista ja harmaasta taloudesta. Onkin tärkeää osoittaa, että luotettavat taksiyritykset toimivat edelleen pykälien mukaan ja asiakaspalvelu edellä.

Samoilla linjoilla on Liutun taksien toimitusjohtaja Jussi Kuortti.

– On kaikkien etu, että kuluttajien luottamus takseihin saadaan palautettua. Parhaiten se onnistuu parantamalla koko asiakaskokemusta aina taksin tilauksesta kyydin päättämiseen.

Hintaa merkittävämpi tilausperuste onkin nopeus

Konkreettinen teko on, että moni Pirkanmaan alueen taksitoimija on siirtynyt osaksi 02 Taksin tilaus- ja vertailupalvelua. Liuttu kuuluu jo 02 Taksi -palveluun.

– Ennen taksiuudistuksen voimaantuloa suomalaiset olivat tottuneet taksipalveluihin, jotka ovat saatavilla yhdestä paikasta. Haluamme kuitenkin palauttaa tilanteen ja tuoda Pirkanmaan kuluttajille helposti käytettävän sekä hinnoiltaan läpinäkyvän taksin tilauspalvelun, josta he löytävät jälleen näppärästi alueensa luotettavat taksitoimijat, kertoo 02 Taksin kaupallinen johtaja Juha Mertanen.

02 Taksissa on kattavat vertailupalvelut mahdollistaen taksin valitsemisen esimerkiksi saapumisajan, hinnan ja asiakasarvioiden mukaan.

– Taksiuudistuksen yhteydessä on puhuttu myös paljon hintojen noususta. Tilausdatamme kuitenkin osoittaa, että halpa hinta on vasta toisarvoinen peruste taksia valittaessa. Niin ikään Pirkanmaalla asiakkaille on kaikista tärkeintä kyydin saapuminen nopeasti, samoin hyvä asiakaspalvelu, Mertanen paljastaa.

Myös suurten kaupunkien ulkopuolella on turvattava taksien saatavuus

Yksi uhkakuva liittyen taksiuudistukseen on ollut heikko taksien saatavuus suurkaupunkien ulkopuolella.

02 Taksin Juha Mertanen kuitenkin lupaa, että taksiyhtiöt yhdistävän tilauspalvelun avulla taksin saaminen kätevöityy myös Tampereen ulkopuolella.

– Kun alueen eri taksiyritykset löytyvät samasta tilauspalvelusta, näkee asiakas samalla kertaa kunkin taksin saatavuustilanteen. Näin parhaiten saatavilla olevat kyydit löytyvät ja ovat vertailtavissa helposti sekä nopeasti.

02 Taksi on taksien tilaus- ja vertailupalvelu numerossa 020230 sekä ilmaisessa mobiilisovelluksessa. Se välittää vuosittain yli 500 000 taksitilausta.